© Rootsville.eu

Michael McDermott (US)
tiltle: Lighthouse On The Shore - East Jesus
music: Singer-songwriter
release date: september 13, 2024
label: Pauper Sky Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Michael McDormett

© Rootsville 2024


Muziek heeft twee persoonlijkheden, een dualiteit Vaak gekenmerkt door stille introspectie en door macht gedreven verkondiging. Als je een fotograaf, het zou licht en donker zijn. Als jij als een schilder was, zou het zwart en wit zijn. Voor een muzikant, het is akoestisch en elektrisch. Vereerde singer-songwriter uit Chicago Michael McDermott genoot van zijn creatieve werk dualiteit om een ​​primeur te maken - twee volledige albums, één akoestisch en één elektrisch, uitgebracht op de dezelfde dag als begeleidende werkstukken. Lighthouse on the Shore, het akoestische opus, en East Jesus, de elektrische collectie, arriveren 13 september op McDermott’s eigen Pauper Sky Opnames.

"Ik denk dat het altijd een beetje een evenwichtsoefening is geweest, mijn meerdere persoonlijkheden", zegt McDermott. “Een van mijn Persoonlijkheden groeiden op met het luisteren naar vroege Dylan, Woody Guthrie, Odetta, traditionele Ierse muziek en Tom Waits. De andere is opgegroeid met The Stones, The Who, Van Morrison en U2. Mijn songwriting varieert enorm soms een geweldig effect en soms een schijnbaar onsamenhangende reeks nummers die bij mij nooit thuiskomen albums. Deze keer dacht ik dat ik voor beide zou kiezen: een rustige en een luide plaat maken.

De rustige plaat, Lighthouse on the Shore, werd opgenomen en gemixt in de Pauper Sky Studio in Orland Park, Illinois met een geweldige groep muzikanten: McDermott op gitaar, piano, bas en zang; Heather Lynne Horton aan viool en zang; Matt Thompson op stand-up en elektrische bas; Will Kimbrough op gitaren, banjo en mandola; John Deaderick op piano, keyboards, orgel en Omnichord; en Katie Burns op cello. Vuurtoren on the Shore werd geproduceerd en gemixt door McDermott met extra productie door Deaderick.

De luide, East Jesus, werd opgenomen en gemixt in Transient Sound in Chicago en Pauper Sky Studio in Orland Park, Illinois met deze geweldige muzikanten: McDermott op gitaar, piano en zang; Heather Lynne Horton op viool en zang; Grant Tye op gitaar; Matt Thompson op bas; Steven Gillis op drums; Zullen Kimbrough op gitaren en banjo; John Deaderick op keyboards en orgel; en Gerald Dowd over extra drumwerk. East Jesus werd geproduceerd en gemixt door McDermott en Gillis. Deze tien nummers, allemaal geschreven door McDermott, kwamen voort uit een tienjarig jubileumtest van nuchterheid, waarbij hij zich realiseerde dat alle herstellende verslaafden en alcoholisten hun levensreddende wapens blijven aanscherpen.

tracks:

Lighthouse On The Shore

1. Bradbury Daydream (3:53)
2. Nothing Changes (4:23)
3. Goddamnit Lovely* (4:22)
4. I am Not My Father (3:50)
5. Hey La Hey #23 (4:50)
6. Gonna Rise Up (4:15)
7. Where God Never Goes (5:48)
8. Lighthouse on the Shore (4.52)
9. Count Your Blessings (4:19)
10. Grateful (4:56)

East Jesus

1. FCO (4:00)
2. Berlin at Night (4:04)
3. A Head Full of Rain (5:02)
4. East Jesus (5:03)
5. Lost Paradise (4:15)
6. Quicksand* (4:20)
7. Charlie Brown (4:27)
8. Behind the Eight (3.46)
9. The Circus* (4:46)
10. Whose Life I’m Living* (4:07)